Dry Aged vlees

Dry aged vlees of gerijpt vlees is de laatste jaren in België meer en meer bekend geworden bij het brede publiek. Dit onder andere door de chef-koks van de betere restaurants, die dergelijk dry aged rundsvlees op hun menukaart plaatsen. Momenteel is er dan ook een groeiende vraag naar extra lang gerijpt vlees bij de ambachtelijke slager.

RUIM ASSORTIMENT

Internationale producten met zorg geselecteerd

JARENLANGE EXPERTISE

Clean cuts door de beste slagers in ervaren familiebedrijf

AMBACHTELIJKE KWALITEIT

Certificaten, partners en geavanceerde machines

Dry Aged

Dry aged vlees of gerijpt vlees is de laatste jaren in België meer en meer bekend geworden bij het brede publiek. Dit onder andere door de chef-koks van de betere restaurants, die dergelijk vlees op hun menukaart plaatsen. Momenteel is er dan ook een groeiende vraag naar extra lang gerijpt vlees bij de ambachtelijke slager. Hierbij worden geschikte delen van de runderkarkassen (meestal lendenstukken, côte à l’os, entrecôte) enkele weken tot maanden opgeslagen bij lage temperatuur en relatieve lage vochtigheid. Omdat onder deze omstandigheden de rijpende vleesstukken oppervlakkig (sterk) uitdrogen, wordt deze techniek algemeen als dry-aging omschreven. Neem vrijblijvend contact met ons op.

vlees slagerij Van Engelandt
ambachtelijk gekoeld vers vlees bij vleesgroothandel Van Engelandt

De bedoeling hiervan is malser, maar vooral smaakvoller vlees te verkrijgen: RUNDVLEES VAN TOPKWALITEIT, dit door het doordacht gebruik van het in het vlees aanwezige enzymen. Natuurlijker kan dus niet.

Vers vlees voor
supermarkt tot horeca

Wanneer prijs en kwaliteit belangrijk zijn, én alleen het beste goed genoeg is.