Artisanaal Schots rundvlees

Schots rundvlees is beschikbaar bij Van Engelandt. Schotlands uitgestrekte ruige natuur en ruwe graslanden, de zuivere lucht, het pure water en de passie voor kwaliteit dat proef je in het Schotse rundvlees.

Schotse Filet Pur Angus

Artikel nr. 220

Schots Lendestuk Angus

Artikel nr. 222

Schots Ribstuk Angus

Artikel nr. 226

Schots Ribstuk

Artikel nr. 2263

Schotse rundskroon Angus

Artikel nr. 229

Schots kleinhoofd Angus

Artikel nr. 223

Schotse Angus picanha

Artikel nr. 2233

Schotse T.Bone Angus

Artikel nr. 228

Schotse T. Bone Angus versneden

Artikel nr. 1228

Schots Lendestuk m/been Angus

Artikel nr. 2281

Schots cote a l’os versneden

Artikel nr. 12281

RUIM ASSORTIMENT

Internationale producten met zorg geselecteerd

JARENLANGE EXPERTISE

Clean cuts door de beste slagers in ervaren familiebedrijf

AMBACHTELIJKE KWALITEIT

Certificaten, partners en geavanceerde machines

Schots rundvlees

Schotlands uitgestrekte ruige natuur en ruwe graslanden, de zuivere lucht, het pure water en de passie voor kwaliteit dat proef je in het Schotse rundvlees.

Met een oppervlakte van 78.772 vierkante kilometer is Schotland groter dan Nederland en België elkaar. Toch telt het land slechts 5 miljoen inwoners. Schotland heeft dus alle ruimte en de ongerepte natuur voor voedselproduktie en tradionele veehouderij, waarbij de runderen vrij kunnen rondlopen en naar hartelust kunnen grazen. Er wordt ouderwets geproduceerd, met als basis echte ‘geharde’ vleesrassen die zich prima thuis voelen in het weerbarstige Schotse klimaat.

Scotch Beef heeft de Protected Geographical Indiciation (PGI) status. In het Nederlands is dit de Beschermde Oorsprongs Benaming (BOB). Deze erkenning wordt door de Europese Commissie toegekend. Scotch beef voldoet aan strikte richtlijnen: namelijk een product van hoge kwaliteit en het heeft een bewezen verband tussen de tradities en het milieu van het land van herkomst. Daarom is het  PGI/BOB status toegekend aan rundvlees van superieure kwaliteit, afkomstig van dieren die geboren, getogen en geslacht zijn in Schotland. Kortom: uw garantie van herkomst en kwaliteit

Schotland was in 1987 het eerste land dat boerderijkwaliteitsnormen invoerde met een ‘onafhankelijk geauditeerd’ label om die kwaliteit te garanderen. Hun kwaliteitsplan houdt in dat uitsluitend de dieren van de boerderij die voldoen aan de normen, en geboren, getogen en geslacht zij in Schotland, in aanmerking komen voor het label ‘Scotch Beef’

Bij het Schots rundvlees primeert de selectie van de runderen boven het ras. Bestel uw stuk vers vlees hier.

Schotse Angus Aberdeen

De roots van het Angus Aberdeen ras ligt in Noord Schotland,in de streek rondom Aberdeen en is vooral bekend om zijn mals ,sappige vlees met een specifieke smaak. De dieren grazen er op de Schotse Highlands en tijdens het afmesten worden proteïnen gebruikt afkomstig uit de whisky stokerijen. Het was Van Engelandt die als eerste het Schots Angus rundvlees binnenbracht in België,beginjaren 1980. Spijtig genoeg is nadien BSE (gekke koeienziekte) uitgebroken in Schotland en er was meer dan 10 jaar geen Schots vlees meer verkrijgbaar De situatie heden te dage is dat de aanvoer van het Schotse Angus rundvlees heel schaars is: er zijn niet genoeg Angus runderen beschikbaar en het grootste deel blijft in Schotland .

Vers vlees voor
supermarkt tot horeca

Wanneer prijs en kwaliteit belangrijk zijn, én alleen het beste goed genoeg is.